Firma Rutte en Miscanthusgroep Haarlemmermeer steunen Diergaarde Blijdorp

Artikel – 19 februari 2021 door Suzan Keuter

Vandaag mochten wij namens de firma Rutte en Miscanthusgroep Haarlemmermeer tien balen kuilgras en een pallet Miscanthus (olifantsgras) bij Diergaarde Blijdorp aanbieden.

Vanochtend reden we met een goed gevulde vrachtwagen en dieplader naar Rotterdam en werden we hartelijk ontvangen door een aantal medewerkers van de diergaarde. De eerste twee balen gingen meteen door naar de bizons en olifanten. De pallet Miscanthus ging nog even de grote loods in voor bodembedding bij de viervoeters.

Firma Rutte is de sponsor van ons vervoer en de gulle gever van de balen kuilgras. De firma recycled als een van de eerste betonfabrieken cement in Nederland en zit met de Miscanthusgroep in een ontwikkelingstraject om olifantsgras te mengen met cement. Wat de CO2 footprint hiervan aanzienlijk verlaagt en ook een gewicht reductie oplevert. De firma Rutte plaatst ondergrondse containers in Rotterdam en zag de oproep “Help ons de winter door”. Samen met de Miscanthusgroep dragen zij Diergaarde Blijdorp een warm hart toe en is deze actie tot stand gekomen.

Voor meer informatie: Youri Rutte, T: 020-2805950.

Miscanthusgroep Haarlemmermeer: Gever van de pallet olifantsgras.

Olifantsgras is bijzonder geschikt als bodembedding. Het absorbeert drie keer meer dan stro en twee keer meer dan houtkrullen. Dit komt door de poreuze kern in de olifantsgras-stengel. Het zorgt ook voor een beter stalklimaat door de neutrale geur en het strooisel wordt stofvrij gemaakt, waardoor het beter is voor de luchtwegen van de dieren. Daarnaast bevat het van nature minder bacteriën en wordt het strooisel niet gegeten. Dit olifantsgras is 100% natuurlijk, vrij van chemicaliën, duurzaam biologisch geteeld en snel composteerbaar.

 Diergaarde Blijdorp: Help hen de winter door met een donatie, abonnement of aankoop in de webshop. Of adopteer met je bedrijf een dier, plant of stukje natuur.

Beeld Suzan Keuter