Selecteer een pagina

Miscanthusgroep Haarlemmermeer

Wij telen Miscanthus ook bekend als olifantsgras.
Een gras dat vele duurzame toepassingsmogelijheden heeft, bekend staat om haar CO2 reductie en een postitieve bijdrage levert aan de huidige klimaatvraagstukken.
Wij hebben een actieve rol in een onderzoek dat inzicht geeft in de teeltperspectieven in uiteenlopende Europese teeltgebieden.

  Miscanthus

Miscanthus heeft een aantal bijzondere eigenschappen:

〉 Miscanthus neemt per hectare 4x zoveel CO2 op als een hectare bomenbos
〉 Om Miscanthus te telen heb je geen kunstmest én geen bestrijdingsmiddelen nodig.
〉 Na aanplanting kan het gewas 15 tot 20 jaar geoogst worden
〉 Miscanthus kent vele duurzame toepassingsmogelijkheden.

TOEPASSINGEN

(een selectie)

bedding

Miscanthus is een geweldig product als bodembedekking van uw dier, of het nu gaat om kuikens, hamsters of paarden. Het neemt veel vocht op (3x zoveel als stro), is stofvrij, vrij van pesticiden en dieren eten het niet op.

mulch

Miscanthus is een gedroomde bodemverbeteraar. Het verbetert het bodemklimaat, voorkomt ziektes, neemt veel vocht op, is onkruid-werend en biologisch afbreekbaar.

beton

 

Miscanthus wordt gebruikt bij de productie van beton. Het vervangt het staal wat de constructie sterk en buigzaam maakt. U kunt hierover alles lezen op onze pagina toepassingen.

MISCANTHUSGROUP WINT AWARD

Miscanthusgroep wint met olifantsgras de Haarlemmermeer Share Award Maandag 26 mei heeft de gemeente Haarlemmermeer tijdens SHARE 2014 voor de vijfde keer de Share Award uitgereikt. Wethouder John Nederstigt, overhandigde de Share Award 2014 aan Miscanthusgroep...

Vliegveiligheid verbeterd dankzij olifantsgras

VOGELWERENDE TEELT OLIFANTSGRAS De partners in de Green Deal hebben onderzoek gedaan of de teelt van olifantsgras (Miscanthus) ervoor kan zorgen dat de omgeving rond Schiphol onaantrekkelijk wordt voor ganzen en andere grotere vogelsoorten. Het groeiend aantal ganzen...

Biobased banken op Schiphol

De eerste 'biobanken' staan te pronken op het centrale plein bij Schiphol Plaza.Het 'biobased' straatmeubilair is een visitekaartje en toont perspectief voor de circulaire economie. De banken zijn mede ontworpen en gemaakt door studenten van de Inholland-opleidingen...

over ons

Miscanthusgroep Haarlemmermeer is een coöperatie van bedrijven actief in akkerbouw, agrarisch loonwerk, en groen onderhoud.

In een drukke verstedelijkende regio als Haarlemmermeer streven wij er naar gewassen te telen die niet alleen volume produceren, maar ook antwoorden kunnen leveren op omgevingsvragen zoals bijvoorbeeld: De ganzenproblematiek rond Schiphol en het dempen van vliegtuiglawaai; het reduceren van co2 en fijnstof; En het bijdragen aan een groenere economie.

Naast verschillende soorten Miscanthus telen we ook een aantal andere gewassen als vlas, vezelhennep, koolzaad , quinoa, etc als mogelijke grondstoffen voor een biobased economy.